חפש בפורטל החינה הישראלי
המלצה אחת שווה אלף מילים

מה חדש

מתכון חודש יולי - פריקסה

פריקסה טוניסאי

בצק:
קילו קמח,

30גרם שמרים(50 גרם בחורף)

כ-4 כוסות מים פושרים

רבע כוס שמן

כף מלח

1/2 בקבוק שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:
ללוש את כל חומרי הבצק יחד ולעבד מס' דקות, להכניס את הקערה של הבצק לתוך שקית ניילון להתפחה, לאחר התפיחה ללוש שוב לתת לתפוח פעם שנייה,

ליצור כ-20 כדוריםלהכין לחמניות מאורכותלשטח מעט עם הידיים, להניח עלמפה נקייהמעט מקומחת לתת לתפוח שוב כ-10 דקות,

לאחר התפיחה ליצור חתך לא עמוק מדי עם סכין לאורך כל לחמניה, לטגן בשמן חם על להבה גדולה מונמכת, פעם ראשונה לשים מכסה, להפוך ולהסיר את המכסה.

להניח על נייר סופג.

מילוי תוספות:

סלט תפוחי אדמה אופן ההכנה: 4 תופי אדמה גדולים שלוקים וחתוכים למרובעים, פטרוזליה קצוצה,בצל קטן קצוץ, שמן, לימון, מלח, פלפל שחור/לבן לערבב הכל יחד.

אריסה חריפה/מתוקה, או מטבוחה, טונה מסוננת משמן, זיתים, ביצים קשות חתוכות לרבעים.

למרוח את האריסה/מטבוחה, מעל סלט תפוחי אדמה, מעל טונה, ביצה וזיתים.

הערה: הטוניסאים מוסיפים סלט דלעת, (ט'רצ'ה) לבשל דלעת או גזר,למעוך במזלג, להוסיף אריסה חריפה, כמון, לימון, שום כתוש, מלח ושמן.

אפשר גם חתיכות לימון כבוש למי שאוהב,

בתאבון,

ליאורה.

תגובות:
 
טופס להשארת תגובה (השאר אימייל אם ברצונך לקבל תשובה ישירה מפורטל החינה הישראלי)
שם
 
אימייל (לא מוצג)
 
*נושא
 

2500 תווים נשארים
לכתבה זו התפרסמו 108 תגובות:
לקריאת כל התגובות ברצף 108. עריסה 107. תשובה לבצק מושלם!!!! יצא מעולה!!!!!! 106. בצק מושלם !!!! יצא מעולה !!!!!!!!! 105. תפיחה 104. פריקסה 103. תשובה לאורטל - קמח שמרים 102. במקום קמח ושמרים 101. תשובה לתמר 100. תשובה לליאת - פריקסה מעולה 99. תשובה להלינה 98. פריקסה מעולה 97. פריקסהטוניסאי 96. מתכונים 95. תשוה למאור שרון - הבצק 94. הבצק 93. תשובה למירב - הפריקסה מעולה!!! 92. הפריקסה מעולה!!! 91. הפריקסה 90. על הכיפק 89. תשובה לעינבר 88. תשובה לליאל 87. הבצק דחוף 86. טוניסאית 85. תשובה לאילנה 84. פריקסה טונסאי של ליאורה 83. פריקסה 82. תשובה לדקלה 81. שאלה חשובה 80. תשובה לרעות - פריקסה מושלם 79. וואוו יצא מושלם! 78. תגובה לשרה - ביצה בפריקסה 77. פריקסה 76. פריקסה 75. ממחמעחימי 74. פריקסה 73. תשובה לגלית - שמרים 72. שאלה 71. תגובה לציון 70. כטוניסאי ,הכנתי , נהננו, תודה!!! 69. פריקסה 68. תגובה לזמירה - מושלם!!!!! 67. מוווווווושלם! תודה :-) 66. תשובה לטלי 65. טיגון 64. פריקסה 63. מעולהההה 62. תגובה לאסתר עוזרי 61. פריקסה 60. תשובה לעינב 59. פריקסה 58. יצא טעים ברמותת 57. תשובה ל-ג' הקפאת הפריקסה. 56. אפשר להקפיא 55. מעולה 54. תגובה לחיים - מליארוה 53. תשובה לחיים 52. תמונה 51. עשר 50. פריקסה 49. ואו43 48. בתיאבון.מתכון פצץ!!! 47. גרוע! בצק יצא דליללללל 46. פריקסה 45. בצק 44. הממממ...... טעיים 43. תשובה לדניאל - טיגון פריקסה 42. הטיגון של הפריקסה 41. תשובה לאורטל 40. החלפה בשמרית 39. תגובה לרפאל 38. מתכון מצוין 37. תשובה לפנינה - התפחת בצק 36. jk 35. אולי 34. כול הכבוד לממציא המתכון ! 33. התפחת הבצק 32. כל מני מתכונים של התונסאים וג'רבים 31. פריקסה אזהרה חמורה לייב לקרוא 30. כל אחד אוהב פריקסה כנסו 29. נשמע ... 28. תגובה לנופר 27. תגובה לאילנית 26. לא נראה לי 25. לליאורה 24. תשובה לקרן 23. תשובה לציון חורי 22. ליאורה לא מוסיפים סוכר? 21. יסיתי,יצא 10!!! תודה רבה!!! 20. מנ 19. תשובה לעלומת השם - פריקסה 18. כל הכבוד 17. בצק פריחקסה - תשובה 16. איך הבצק צריך להיראות 15. בצק 14. תשובה לאיילה - התפחת בצק 13. פריקסה 12. פריקסה 11. תשובה למתכון 10. תשובה לספיר 9. לליאורה 8. תשובה לאתי 7. השמח לקבל מתכונים חדשים 6. תשובה ליעל 5. שאלה 4. תשובה לזוהרה 3. פריקסה 2. תשובה למרלן 1. סלט טונה טוניסאי
 
פריקסה לפני טיגון
פריקסה לפני טיגון
 
 
פריקסה לאחר הטיגון
פריקסה לאחר הטיגון
 
 
הסלטים המממ...
הסלטים המממ...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
מגזין חינה  |   תנאי שימוש  |   שירים לחינה  |   חברות הפקת חינה  |   אפיריון לחינה  |   חינה מרוקאית  |   פרסמו כאן  |   מגשי עוגיות מרוקאיות  |  
 
צור קשר  |   חינה  |   חנויות יבוא ממרוקו  |   חינה הודית  |   תכשיטים  |   תקליטן לחינה  |   צלם לחינה  |   אולם לחינה  |  
 
רקדניות לחינה  |   קייטרינג לחינה  |   מסעדות לחינה  |   זמרים, להקות  |   אטרקציות לחינה  |