קיש בצל
חומרים לבצק (18 יחידות)
2.5 כוסות קמח
150 גרם חמאה
1כפית מלח
5 כפות מים קרים
חומרים למילוי
5 בצלים גדולים קצוצים
100 גרם חמאה
1 שמנת מתוקה לבישול 15%
3 ביצים גדולות
כוס גבינת פרמזן
2.5 כפות אבקת מרק בצל
מלח
פלפל
3 כפות קמח
טיפה אגוז מוסקט מגורד (לא חובה)
אופן ההכנה:
ללוש את חומרי הבצק היטב, לעטוף בשקית ניילון להניח במקרר ל- 1/2 שעה. על משטח מעט מקומח ללוש לעלה דק,
לקרוץ עיגולים (לקחת צלוחית קטנה להניח על הבצק לחתוך מסביבי עם סכין).
לרפד את עיגולי הבצק בתבנית עם שקעים או תבניות אישיות אחרות שיש לכם, לדקור מעט עם מזלג.
אופן הכנת המילוי:
להמיס את החמאה ולטגן את הבצל עד לקבלת צבע זהוב, להוסיף את השמנת להביא לרתיחה,
לכבות את האש להוסיף את שאר החומרים ולערבב היטב,
למלא כל קערית 3/4 לא עד הסוף, לאפות בחום בינוני 180 מעלות עד לקבלת צבע חום בהיר.
טעים ביותר ומומלץ!
בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן
תגובות:
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות:
לקריאת כל התגובות ברצף
|