חפש בפורטל החינה הישראלי
המלצה אחת שווה אלף מילים

מה חדש

מתכון חודש אוגוסט - סמבוסק עירקי עם חומוס

סמבוסק עירקי עם חומוס

חומרים לבצק: (ל-30 יח')

600 גרם קמח

1 ביצה (לא חובה)

כפית מלח נדיבה

כפית סוכר

1/4 כוס שמן

2 וחצי כוסות מים פושרים

2 כפות שמרית

אופן הכנת הבצק:

ללוש היטב את חומרי הבצק, לכסות במגבת להתפחה.
לאחר התפיחה ללוש להורדת הנפח, ולחזור על הפעולה עוד פעמיים.

חומרים למילוי:

4 כוסות חומוס (שהושרה מראש לילה קודם)

4 בצלים גדולים קצוצים

כפית מלח שטוחה

כפית מרק עוף

כפית פלפל שחור

כפית כמון

אופן הכנת המילוי:

לשים בסיר את החומוס לכסות עד גובה החומוס במים ולבשל מס' שעות עד שהחומוס רך מספיק. בסיר לחץ זה (לוקח מעט זמן,) כשהחומוס קר לסנן מהנוזלים ולטחון במכונת בשר חשמלית. לערבב היטב את החומוס עם הבצל כולל השמן שלו, תבלינים וחצי כוס מנוזלי הבישול של החומוס.לתת מנוחה במקרר של שעתיים לפחות.

לחלק את הבצק ל-3 כדורים שווים, לרדד כדור אחר על משטח מקומח מעט עבה, לקרוץ עם כוס עיגולים, להניח מלית נדיבה במרכז ולסגור, ולהדק היטב את הקצוות באצבע ולאחר מכן עם מזלג.

להניח על סדין, (לא להתפיח!) ישר להתחיל לטגן.

לפני שמכניסים לשמן, לדקור את פני הסמבוסק במזלג בצורה קלה - לא לחורר בשום אופן, וזאת להורדת הנפח אחרת הם מתהפכים בשמן ומקשים את הטיגון.

כמו-כן ללחוץ על פני הסמבוסק עם 4 אצבעות להורדת הנפח, לפני הטיגון

ולהכניס לטיגון בשמן עמוק וחם.

לאחר שהתקררו אפשר להקפיא בקופסה סגורה הם נשמרים היטב.

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן


תגובות:
 
טופס להשארת תגובה (השאר אימייל אם ברצונך לקבל תשובה ישירה מפורטל החינה הישראלי)
שם
 
אימייל (לא מוצג)
 
*נושא
 

2500 תווים נשארים
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות:
לקריאת כל התגובות ברצף
 
 
 
 
 
מגזין חינה  |   תנאי שימוש  |   שירים לחינה  |   חברות הפקת חינה  |   אפיריון לחינה  |   חינה מרוקאית  |   פרסמו כאן  |   מגשי עוגיות מרוקאיות  |  
 
צור קשר  |   חינה  |   חנויות יבוא ממרוקו  |   חינה הודית  |   תכשיטים  |   תקליטן לחינה  |   צלם לחינה  |   אולם לחינה  |  
 
רקדניות לחינה  |   קייטרינג לחינה  |   מסעדות לחינה  |   זמרים, להקות  |   אטרקציות לחינה  |