חפש בפורטל החינה הישראלי
המלצה אחת שווה אלף מילים

מה חדש

מתכון חודש יוני - גרון לרזאל/ קרני איילה (לקעיבת)

גרון לרזאל/ קרני איילה (לקעיבת)

חומרים לבצק:

1/2 כוס שמן

1/2 כוס מים

חלמון ביצה

כף סוכר

טיפה תמצית מי ורדים

2.5 כוסות קמח(או כמה שנכנס)

מילוי:

 600 גרם מרציפאן ביתי מוכן

ציפוי:

4 כפות גדושות פונדט (זיגוג סוכר)או יותר לפי הצורך

אופן הכנת הבצק:

ללוש היטב את חומרי הבצק לתת מנוחה של 10 דקות, לחלק ל-3 כדורים, לרדד כל חלק על משטח מקומח ולקפל כמו בצק עלים, או מס' קיפולים. לתת מנוחה נוספת של 10 דקות.

אופן ההכנה:

לקחת חלק אחד של הבצק לרדד לעלה דק,לקרוץ עיגולים עם כוס. להניח נקניק מרציפאן ולקפל ל-2. להדק היטב את הקצוות שלא יפתחו באפיה, ליצור קיפול קטן (מנג'ט) בתפר ולהפוך, לתת צורת סהרון (חצי עגול). להניח על נייר האפייה כשהתפר כלפי מטה.

לאפות בחום בינוני עד להזהבה.

נ.ב.

אפשר לבחור בכול צורה שרוצים ולא רק סהרון (ראה דוגמא נוספת)

אופן הכנה ציפוי

להניח 4 כפות פונדט (זיגוג סוכר שנמכר במשקל) + כפית מים, בכלי יבש, להניח את הכלי בסיר עם מים חמים, ניתן בשלב זה להוסיף טיפה צבע מאכל או להשאיר לבן, לערבב עד להמסה נוזלית רכה.

לקחת מלקחיים להחזיק סהרון לטבול את פניו והקצוות עד הסוף

,להניח על נייר אפיה ליבוש בשלב הזה ניתן להדביק 2-3 סוכריות כסף גדולות בעודו של הציפוי חם
כמו-כן ניתן לזלף שוקולד מומס בצורת זיגזג

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן


 

תגובות:
 
טופס להשארת תגובה (השאר אימייל אם ברצונך לקבל תשובה ישירה מפורטל החינה הישראלי)
שם
 
אימייל (לא מוצג)
 
*נושא
 

2500 תווים נשארים
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות:
לקריאת כל התגובות ברצף
 
 
 
 
 
מגזין חינה  |   תנאי שימוש  |   שירים לחינה  |   חברות הפקת חינה  |   אפיריון לחינה  |   חינה מרוקאית  |   פרסמו כאן  |   מגשי עוגיות מרוקאיות  |  
 
צור קשר  |   חינה  |   חנויות יבוא ממרוקו  |   חינה הודית  |   תכשיטים  |   תקליטן לחינה  |   צלם לחינה  |   אולם לחינה  |  
 
רקדניות לחינה  |   קייטרינג לחינה  |   מסעדות לחינה  |   זמרים, להקות  |   אטרקציות לחינה  |