חפש בפורטל החינה הישראלי
המלצה אחת שווה אלף מילים

מה חדש

מתכון חודש פברואר - לחם בית

לחמניות בית (פטי פאן)

1 קילו קמח

3/4 כוס שמן

1/2 חבילת שמרית או שמרים טריים

1/2 כוס סוכר

כף מלח

3 כוסות מים פושרים (פחות מעט)

למריחה

2 חלמונים

כף מים

כף שמן

חופן סומסום לבן

אופן ההכנה:

ללוש את כל חומרי הבצק היטב מס' דקות, לכסות היטב להתפחה ראשונה

לחזור על פעולת הלישה וההתפחה עוד פעמיים. לאחר מכן לחלק ל-18 כדורים שווים, לעבד כל כדור היטב בין הידיים עד ליצירת כדור חלק ויפה,להניח על משטח טיפה מקומח למנוחה של 5 דקות.
 לגלגל לרולדה לעשות קשירה.

להניח על 2 תבניות משומנות (או על נייר אפיה) להתפיח כ-1/2 שעה ולמרוח את הבלילה של הביצה, לפזר מעט סומסום.
להמשיך להתפיח עוד כשעה לפחות.
להכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות לאפות עד להזהבה שחומה.

הערה: הלישה וההתפחה החוזרת גורמת ללחמניות להיות קלילות ואווריריות גם לאחר מס' ימים.

ניתן להקפיא, הן נשמרות היטב.

בהצלחה רבה ליאורה-ליליאן

תגובות:
 
טופס להשארת תגובה (השאר אימייל אם ברצונך לקבל תשובה ישירה מפורטל החינה הישראלי)
שם
 
אימייל (לא מוצג)
 
*נושא
 

2500 תווים נשארים
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות:
לקריאת כל התגובות ברצף 2. תשובה למוטי 1. לחם בית
 
 
 
 
 
 
 
 
 
מגזין חינה  |   תנאי שימוש  |   שירים לחינה  |   חברות הפקת חינה  |   אפיריון לחינה  |   חינה מרוקאית  |   פרסמו כאן  |   מגשי עוגיות מרוקאיות  |  
 
צור קשר  |   חינה  |   חנויות יבוא ממרוקו  |   חינה הודית  |   תכשיטים  |   תקליטן לחינה  |   צלם לחינה  |   אולם לחינה  |  
 
רקדניות לחינה  |   קייטרינג לחינה  |   מסעדות לחינה  |   זמרים, להקות  |   אטרקציות לחינה  |