חפש בפורטל החינה הישראלי
המלצה אחת שווה אלף מילים

מה חדש

מתכון החודש פברואר - עוגת פירות קרה

עוגת פירות קרה

עוגה זו דורשת מעט עבודה לא שגרתית ,
אני מציעה להכין את כול הפרודוקטים מבעוד מועד ובטרם ניגשים, לאפות את העוגה.

הכנת הטורט תבנית מספר 28 עגולה
7 ביצים גדולות

אחד וחצי כוס סוכר

7 כפות מלאות קמח

1 שקיק אבקת אפיה

שתי כפות שמן

1 כף מים רותחים

חומרים לציפוי

1 קופסת שימורים לפתן משמש 850 גרם

3 כפות ריבת משמש 777 מחומם 40 שניות במקרו

3 כפות ליקר תפוזים או אם תרצו אפרסקים

2 מיכלי שמנת מתוקה קרה מאוד

200 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס (ללא מלח)

3 שקיות סוכר וניל

2 כפות סוכר

1/2 קילו תות שדה יפה חתוך ל-2

חצי קילו קיווי קלוף ופרוס לעיגולים

1/2 קילו אפרסמון מקולף וחתוך לפרוסות

1/2 קופסת ג'לי בטעם אננס או משמש

3/4 כוס מים רותחים

אופן הכנת הטורט:

להפריד את הביצים, להקציף את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר לקצף יציב ומבריק.

להקציף את החלמונים עם כף מים רותחים ו-3/4 כוס סוכר הנותר עד לקבלת קצף בהיר וכפול.

להוסיף את הקמח, האפייה והשמן, לתערובת החלמונים לערבב היטב שלא יישארו גושי קמח.

להכניס את החלבונים המוקצפים בתנועות עטיפה לתערובת החלמונים עד לקבלת עיסה הומוגנית וחלקה.

לשמן את התבנית, לשפוך את העיסה להכניס לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות,

לאפות כ-20 דקות או עד שהטורט מוכן.

* לסנן את המשמש מהנוזלים ולהכניס למעבד מזון, להפעיל עם הפסקות, הפעל, הפסק, מס' פעמים שהעיסה תישאר גבישית ולא מימית.

לערבב את המשמש המרוסק עם ריבת המשמש המחוממת מעט במיקרו ועם הליקר.

* להקציף את השמנת המתוקה כשהיא קרה (אחרי שהייה במקפיא של 10 דקות) עם 2 כפות סוכר ו-2 שקיות סוכר וניל.

אופן הרכבת העוגה:

* לחצות את העוגה ל-3, למרוח על החלק הראשון חלק מתערובת המשמש המרוסק, מעליו למרוח שמנת מתוקה בנדיבות.

* להניח את החלק השני של הטורט ולחזור על אותה פעולה, משמש ושמנת מתוקה.

* להניח את החלק השלישי למרוח את יתרת הקצפת למעלה ובדפנות.

* לשים את תערובת אגוזי לוז הקצוצים בצלחת, להטות מעט את הטורט לכיוון הצלחת, לקחת חופן ביד ימין ולהדביק על כל הדפנות,

* לסדר את הפירות למעלה סיבוב מכול סוג, אפרסמון כאשר חציו של הראשון מוסתר כמו מניפה, לאחר מכן הקיווי ואחריו התות שדה.

* להבריש את הג'לי כשהוא פושר על כול הפירות. (אם הג'לי נקרש לחמם מעט).

בהצלחה לכולם,

ליאורה

לידעתכם,
אינני עוסקת במכירת עוגיות לחינה, לשרותכם תוכלו לבחור באחת מהחברות להכנת עוגיות לחינה בדף הזה של הפורטל:
  עוגיות מרוקאיות 

תגובות:
 
טופס להשארת תגובה (השאר אימייל אם ברצונך לקבל תשובה ישירה מפורטל החינה הישראלי)
שם
 
אימייל (לא מוצג)
 
*נושא
 

2500 תווים נשארים
לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות:
לקריאת כל התגובות ברצף 4. תיקון טעות לגבי העוגה 3. תשובה לענת 2. לליאורה 1. זה עוגה לחינה?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
מגזין חינה  |   תנאי שימוש  |   שירים לחינה  |   חברות הפקת חינה  |   אפיריון לחינה  |   חינה מרוקאית  |   פרסמו כאן  |   מגשי עוגיות מרוקאיות  |  
 
צור קשר  |   חינה  |   חנויות יבוא ממרוקו  |   חינה הודית  |   תכשיטים  |   תקליטן לחינה  |   צלם לחינה  |   אולם לחינה  |  
 
רקדניות לחינה  |   קייטרינג לחינה  |   מסעדות לחינה  |   זמרים, להקות  |   אטרקציות לחינה  |