חפש בפורטל החינה הישראלי
המלצה אחת שווה אלף מילים

מה חדש

מתכון החודש ינואר - תבשיל מוח
תבשיל מוח

אניני הטעם במטבח המרוקאי לא יפספסו כל הזדמנות להתענג על המעדן הזה - תבשיל מוח, מתאים לכל ארוחה חגיגית.

מצרכים:

3-4 מוחות

כוסברה קצוצה (מחצית חבילה)

שישה עד שבעה שיני שום חתוכים

ארבעה חמישה פלפלים אדומים חריפים מיובשים

כפית כמון

כפית מרק עוף אמיתי

כף אריסה ביתית (סחוג)

כפית פפריקה אדומה

3/4 כוס שמן

מלח

פלפל

מעט כורכום או מעט זעפרן

2 כוסות מים

אופן ההכנה - שלב ראשון:

המוחות מגיעים לחנויות ללא הכשרה לכן יש להכשיר לפני הבישול,
להפשיר את המוח לשים במים כשעה, לקלף בזהירות את הקרום.

(יש להתמקד בורידים, משם פשוט וקל להסיר את הקרום), להמליח במלח גס לשים במסננת כשעה ולאחר מכן לשטוף היטב,

להרתיח כמחצית סיר מים וכשרותח להכניס את המוח לשליקה של 10 דקות בערך, לאחר מכן לסנן את המים לקרר מעט,

לחתוך לפרוסות או כל צורה אחרת שתבחרו.

אופן ההכנה - שלב שני:
בכלי נפרד לצקת את שאר הפרודוקטים,
לבשל חמש דקות בערך בסיר מכוסה,
לאחר מכן להכניס את המוח, לכסות ולבשל כ-20 דקות,

להסיר את המכסה להוסיף כמון, מחצית הכוסברה הנוספת לבשל

עד לקבלת רוטב סמיך ולא מיימי.

בהצלחה!
ליאורה-ליליאן

תגובות:
 
טופס להשארת תגובה (השאר אימייל אם ברצונך לקבל תשובה ישירה מפורטל החינה הישראלי)
שם
 
אימייל (לא מוצג)
 
*נושא
 

2500 תווים נשארים
לכתבה זו התפרסמו 12 תגובות:
לקריאת כל התגובות ברצף 12. תגובה ל-1 11. מוח 10. תשובה להילה - הקפאת מוח מבושל 9. הקפאה של התבשיל ?? 8. תגובה לכרמיאל 7. תגובה לאני- אין עליך ליאורה 6. פירגון 5. אין עלייך ליאורה 4. תגובה ליפית - מוח 3. יה חסרה 2. ודגים? 1. כמה לא אנושי לאכול מוח
 
תבשיל מוח
תבשיל מוח
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
מגזין חינה  |   תנאי שימוש  |   שירים לחינה  |   חברות הפקת חינה  |   אפיריון לחינה  |   חינה מרוקאית  |   פרסמו כאן  |   מגשי עוגיות מרוקאיות  |  
 
צור קשר  |   חינה  |   חנויות יבוא ממרוקו  |   חינה הודית  |   תכשיטים  |   תקליטן לחינה  |   צלם לחינה  |   אולם לחינה  |  
 
רקדניות לחינה  |   קייטרינג לחינה  |   מסעדות לחינה  |   זמרים, להקות  |   אטרקציות לחינה  |