חפש בפורטל החינה הישראלי
המלצה אחת שווה אלף מילים

מה חדש

מתכון ינואר

מספן (קנידלת) - ליאורה לליאן המטבח של ליאורה

הכנת הבצק:
כוס שמן,                                     
1 כוס מים,
מעט תמצית מיי ורדים או וניל,
כף חומץ,
3 חלמונים,
כמה שנכנס קמח.

אופן ההכנה:
להכין בצק מהחומרים לחלק ל-4 כדורים שווים, לרדד כל כדור לעלה. לקפל כמו לבצק עלים ולתת לנוח כ-10 דקות, לאחר מכן, לרדד כל כדור דק ככל האפשר,  לחרוץ עיגול בחותכן עגול עם שיניים (שבלונה), או לקחת צלוחית קטנה להניח על הבצק ולחתוך עם גלגלת מסביב.
להניח על סדין כשהחלון פתוח על-מנת שהבצק יתייבש מעט, כאשר צד אחד מתייבש (לא הרבה) יש להפוך לצד שני, מי שיודעת לעצב ידנית את הקנידלת בבקשה, מי שלא יודעת, יש תבניות קטנות ממתכת המיועדות לכך, (אין צורך לשמן).

להניח את הבצק בתוךהתבנית לחתוך את העודפים מסביב, להוסיף כדור בגודל כדור פינפונג קטן מהמרציפן, לפזר מעט סוכריות צבעוניות מעל. להדק את הסוכריות עם האצבע, לאפות בחום בינוני עד להשחמה יפה.

אופן ההכנת המילוי:
לקחת 500 גרםמרציפן ביתי (ראה מתכון) כולל הלימון והתמציות, להוסיף 4 חלמונים לעבד היטב, (העיסה לא צריכה להיות רכה מדי ולא קשה מדי מרקם שניתן לגלגל כדור בין כפות הידיים בלי שיידבק).
אם הולכים על עיצוב ידני, פשוט מניחים כדור מרציפן באמצע הבצק,לעצב 6 קיפולים ביד ימין, עם אצבע האמה של יד שמאל דוחפים חלק מהמילוי לתוך הקימורים שנוצרו.
 
שיהיה בהצלחה,
אתם מוזמנים למטבח שלי, לקבלת מתכונים נוספים ועוד דיבורים על עוגיות מאפים ומעדנים,
 
שלכם ליאורה. 
 
    מתכון בונוס..

אך להכין מרציפאן ביתי?
1 ק"ג שקדים
3/4 קילו סוכר
קליפת לימון מגורדת
תמצית שקדים
תמצית מיי זהר (מי ורדים)
אופן ההכנה: להשרות את השקדים במים רותחים עד שניתן לקלף את הקליפה בקלות, לסנן את המים לקלף, לטחון במטחנת בשר פעמיים, פעם ראשונה לבד פעם שניה לערבב היטב
את הסוכר ולטחון שוב ללוש שוב, להוסיף את הלימון והתמציות.
בהצלחה רבה!
 ליאורה-ליליאן

                               חזרה למטבח של ליאורה
תגובות:
 
טופס להשארת תגובה (השאר אימייל אם ברצונך לקבל תשובה ישירה מפורטל החינה הישראלי)
שם
 
אימייל (לא מוצג)
 
*נושא
 

2500 תווים נשארים
לכתבה זו התפרסמו 70 תגובות:
לקריאת כל התגובות ברצף 70. תשובה לזורי - מספן 69. מספן 68. תבניות למסאפן 67. תשובה לרויטל 66. כמות קמח 65. מי זהר 64. תשובה לקטי - תבניות מספאן 63. תשובה לעומר - תבניות מספאן ועוד 62. תבניות מסאפן 61. תבניות למספאן 60. תגובה לשיר תבניות מספאן 59. מספן 58. תשובה לדינה - מספאן 57. מספן 56. תשובה לאראלה תגובה 54 55. תגובה 54 54. תשובה לאראלה 53. שאלה תגובה 50 אריאלה 52. תשובה ללימור - תבניות מספאן 51. תבניות מתכת 50. תשובה לאריאלה - מרציפאן 49. מרציפן ביתי 48. תשובה לאריאלה - מרציפאן 47. מרציפן ביתי 46. תשובה למתי 45. עוגיות ועוגות 44. תשובה ליהודית 43. מרציפן ביתי 42. תשובה ליהודית - מרציפאן 41. מרציפן 40. תשובה לדינה - הקפאת בצק למספאן 39. עוגיות מספן 38. תשובה לשושי 37. עוגיות לחינה 36. מתכונים 35. תודה 34. כמות קמח 33. כמות קמח 32. תשובה לאילן בלבד 31. לליאורה בלבד 30. תבניות מספן - תשובה לשולה 29. גמר חתימה טובה 28. תשובה נוספת לשולה יוסף 27. שנה טובה לשולה יוסף 26. ראש השנה 25. תשובה לשולה יוסף 24. עוגיות מספן 23. תשובה לאילנה 22. הכנת המרציפן 21. תבניות - תשובה 20. תבניות 19. תשובה לעדנה 18. כמויות במספן 17. תשובה לאסתר יפרח 16. עוגיה מרוקאית 15. מספאן תשובה לעדי 14. מספאן 13. עוגיות מסולסולות- תשובה לעמי נדב 12. עוגיות מטוגנות מסולסלות 11. תשובה לציפי 10. מתכון 9. סדנא לעוגיות מרוקאיות-תשובה 8. סדנא לעוגיות מרוקאיות 7. תשובה ללאה אברהם 6. עוגיות 5. תשובה לננסי 4. מתכון לעוגיות קוקוס בנייר 3. אכן נראה שהבחור רעב... 2. תשובה למספן 1. בר מצווה
 
עוגיות מספן בתבניות
עוגיות מספן בתבניות
 
 
מספן , קנדילת - אופן ההכנה
מספן , קנדילת - אופן ההכנה
 
 
מספן טרם האפיה
מספן טרם האפיה
 
 
מספן טעימות
מספן טעימות
 
 
 
 
 
 
 
 
מגזין חינה  |   תנאי שימוש  |   שירים לחינה  |   חברות הפקת חינה  |   אפיריון לחינה  |   חינה מרוקאית  |   פרסמו כאן  |   מגשי עוגיות מרוקאיות  |  
 
צור קשר  |   חינה  |   חנויות יבוא ממרוקו  |   חינה הודית  |   תכשיטים  |   תקליטן לחינה  |   צלם לחינה  |   אולם לחינה  |  
 
רקדניות לחינה  |   קייטרינג לחינה  |   מסעדות לחינה  |   זמרים, להקות  |   אטרקציות לחינה  |